søndag 11. mars 2012

Borealis vinterfestival er i gang i Alta

Advarsel; Dette innlegget er 100% hyllest til byen min og fylket mitt :)

Torsdag startet Borealis vinterfestival i Alta, med et spektakulært og imponerende teaterstykke som blandt annet hyllet de som levde under 2. verdenskrig og opplevde at hele fylket ble brent ned i 1945. Det er barn og unge fra Alta Kulturskole + AkuTTTeateret som spiller og danser (bla mi datter) Du kan se forestillingen her og her. Snø og isscenen er laget av elever ved Alta videregående skole, de styrer også lyssetting osv.

I formiddag gikk starten for Finnmarksløpet 2012. 

Her kan du se presentasjonen av nasjonene og kjørerne i årets Finnmarksløp - på den fantastiske scenen. Barn fra Alta følger kjørerne opp :)

Hele sentrum er en eventyrpark, med snø- og isscene/amfi, isskulpturer, lyssetting, TV-skjermer på isvegg osv osv osv. Det er helt utrolig vakkert - og med gnistrende sol som bakteppe dagtid og nordlys om kvelden/natta, er det ikke vanskelig å være stolt av byen og fylket vårt. 

100-milas kjørere har "sjarmøretappe" fra sentrum hvor utvalgte får sitte i sleden. Den virkelige starten (eller restarten som det heter) ligger utfor Alta, på elva. Min arbeidsplass har inngått partnerskap med stiftelsen Livsglede for eldre og elevene våre fikk booket en sledeplass som Håkon fornøyd takket ja til. Han fikk hilse på Lars Monsen også ;)

Under åpninga av løpet, ble sangen Vinterens vakreste eventyr spilt. Lokale sangere og musikere, i tillegg til at forfatteren av sangen er både min kollega og nabo :) :)

Noen bilder fra åpninga, tatt av datter mi:3. klasse musikk/drama hadde ei fantastisk dans/teaterforestilling i kveld, og 8åringen min var helt fortryllet.

1. og 2. klasse kokk/servitør hadde serveringstelt med mat fra Finnmark - og stor pågang.

Alta er magisk i disse dager, og onsdag skal jeg sammen med elever fra helse/sosial og eldre i Alta opp til Sorrisniva og ishotellet :)

Samtlige linjer ved vgs er på en eller annen måte involvert i festivaluka. Fantastisk jobb er lagt ned av elever og lærere :) :)

E DET RART Æ E STOLT?

Ha en super helg videre

Lene Sofie

6 kommentarer:

 1. Finnes ikke rart, heeeelt objektivt sett fra min side! hihihi

  Faktisk er dette litt merkelig, jeg har nemlig også begynt med et innlegg om Finnmarksløpet på bloggen min! Selvfølgelig er det fra et annet perspektiv, men alikevel er det litt pussig at vi har gjort det omtrent samtidig :-D

  Men det er IKKE merkelig at du er stolt, det er nemlig jeg også :-))

  SvarSlett
 2. Så flott reklame, Lene!! Du er veldig flink å uttrykke deg :))

  SvarSlett
 3. Flott presentasjon av Borealis vinterfestival..... kjenne æ får litt klump i brystet og at æ må blunke fort... ;-)

  SvarSlett
 4. Jeg har sett, lest og hørt og skjønner godt at du er stolt!
  Dette må være et eventyr. Kos dere og nyt dagene!

  SvarSlett
 5. Skjønne godt at du er stolt ;-) Æ bor i landsdelens største by, men dokker e mye, mye bedre til å finne på og få organisert ting hos dokker;-) Så på åpninga av Finnmarksløpet igår, nydelig vær!!

  SvarSlett
 6. Forstår godt at du er stolt : ) Det er litt av en jobb som ligger bak, og så kjekt for alle som har mulighet å være med eller se på !!
  Synd vi bor så langt borte.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen kommentar hos meg - det setter jeg stor pris på