søndag 16. mars 2014

Et enkelt kort til en 40åring

Dette kortet laget jeg til ei flott dame som fylte 40 i 2013:
 Designark fra Fabscrap
Koselig tekststempel inni kortet - som passet svært godt til jubilanten :)

Ellers har vi hatt målgang på Finnmarksløpet både på FL500 og FL1000. I skrivende stund er det en kjører igjen på FL1000 i løypa, som ventes inn i løpet av få timer.

Fikk med meg to av målgangene - men før jeg presenterer litt stemningsbilder av to av ankomstene, kan jeg fortelle at Harald Tunheim lå i tet på FL100 gjennom hele løpet, og endte på en 4. plass! "Mr Finnmarksløpet", Roger Dahl, kom inn på en  IMPONERENDE 11. plass, til tross for at han stilte uten handlerteam på sjekkpunkt! Lars Monsen kom inn på 17. plass - av totalt 19. spann som gjennomførte FL1000.

Så over til "mine":

Skjønne kjæresten til min sønn venter spent på at pappa skal komme inn på FL500. Klokka har passert 02.00, og "hele verden" sover. Pappa og hunder har SPASERT neste 10 mil, etter at lederhunden i spannet ble tatt ut.
 Slik ser målområdet ut midt på natta, en ukedag, mens vi venter på nr 15. Handlere, familie, venner og kjørere som har kommet tidligere inn venter spent.
Velkomstmelodien spilles for Tor Birger som kommer ruslende med sine friske hunder. Han passerer målstreken kl 02.32, som nr 43. Utrolig at han gjennomførte årets steintøffe løp. Det var 73 som startet i denne klassen.
 Endelig i mål! Smilet et på plass hos kjøreren som har fullført FL500 for første gang, og er herved ingen Rookie (førstegangskjører) mere. Og det var mange tårer i øyenkroken blandt de oppmøtte :) Veterinærer og funksjonærer tar seg av slede og hunder. Løpet har meget strenge regler som overholdes på hvert sjekkpunkt og målgang.
 Utrolig prestasjon av kjøreren! Hundene er uthvilte, men mannen har VIRKELIG jobba! Tor Birger blir intervjuet.
 Samtlige førere som gjennomfører Finnmarksløpet får sandblåst skiferplate - selvfølgelig i Altaskifer. Flott trofé å ha hjemme i stua!
 I FL100 stilte 54 spann på startstreken, men kun 19 spann fullførte i år. Her tar vi imot en smilende og sliten Kristian som kom på en imponerende 8. plass.

Mange kjørere og handlere for andre kjørere stiller opp å tar imot hverandre.

Målgangen er svært rørende - og hver en hund og hver en kjører som greier å fullføre disse to distansene er vinnere! Det de har gjennomført kan ikke vi som ikke kjører hunder forstå :)

Lykken for minstejenta mi er å snike seg til sin storebror å få være "helt nær - der det skjer". Ho erklærte forresten at vi kunne stille opp som handlere når ho skulle kjøre sitt første Finnmarksløp.

Ha en strålende søndag, og takk for titten :)

Lene Sofie

4 kommentarer:

 1. Fint kort, og flott oppdatering fra Finnmarksløpet! Har fulgt med på TV, men det er ekstra artig å lese og se bilder fra en innfødt! Så enig med deg. En enorm prestasjon å fullføre løpet! Alle er vinnere her. Klart storebror er ekstra populær i slike sammenhenger. Tipper har står høyt i kurs ellers også.

  Fortsatt god søndag!

  Klem

  SvarSlett
 2. Nydelig kort. Morro og lese om Finnmarksløpet. Har sett litt av det på tv og det ser hardt ut. Både surt og kaldt. Sikkert en spesiell opplevelse og være der og oppleve det. Ønsker deg en fin uke. Klem fra Berit

  SvarSlett
 3. Nydelig kort med fine tekster :)
  Så spennende og morsomt med Finnmarks løpet.
  Spesielt for dere som er midt oppi det :)
  Nydelige bilder i innlegget under her også.
  Nok en fin genser.
  Ønsker deg en fin dag.
  Klem Connie

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen kommentar hos meg - det setter jeg stor pris på