søndag 3. august 2014

Små varme plagg

Jeg har en masse garnrester liggende etter tidligere strikkeprosjekter, og som den observante leser har fått med seg, har jeg et "garnslankeprosjekt" gående. Det er nok et evigvarende prosjekt, selv om det nok har minket litt av min totale garnbeholdning.

Av tynn alpakkarester strikket jeg lue, votter, smetteskjerf og babytøfler. Det blir nok en liten nyfødtgave til ei lita dukke som vi venter på i familien mot slutten av året :)
Oppskriftene på disse finner du her og her

Den ene tanta mi har i alle år strikket flotte julegaver til "gammeltantebarna" sine, og tante er utrolig dyktig. På "handtverkfronten" har ho alltid vært et stort forbilde for meg. Jeg har forsøkt å være litt som henne; Å gi noe hjemstrikka til mine "gammeltantebarn", og har selvfølgelig ville planer om årets julegaver.

I går feira vi mi skjønne mamma som fylte 80 sist tirsdag, og her ser dere 8 av mine tilsammen 9 (snart 10) "gammeltantebarn":
Min mammas oldebarn
Jeg er så heldig å være Gudmor til en av disse skjønningene, og så takknemlig for at alle sammen bor i Alta :)

For 3 år siden strikket jeg kofter til 7 av disse - hvis du har lyst, kan du se småttisene med kofter her

Tusen takk for titten - og ha en fin søndagskveld videre

Lene Sofie

5 kommentarer:

 1. Nydelige små plagg, dette blir nok satt pris på. Det er gøy å strikke til barna i familien og at det blir satt pris på gjør hele jobben enda bedre :)
  Garn slanking må til av og til, prøver meg jeg også.........
  Ha en fin søndagskveld,
  Klem

  SvarSlett
 2. For en nydelig "bukett" med barn! Tar barna før strikkinga denne gangen. Gratulerer med din mor! Fine strikkeplagg til den nye prinsessa. Jeg har aldri strikka smetteskjerf, Kanskje det blir nå? Det må være kjekt å ha mange i familien boende i nærheten.

  Lykke til med garnslankinga! Jeg har også vært flink, men så ble det 29 nøster på turen til Kristiansund. Det meste var Viking sportsragg som skal brukes til russesokker.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Så flotte plagg, og så flotte barn :-) Det er morsomt med "gammeltante" barn, jeg er så heldig at jeg har åtte av dem - og synes også det er artig å strikke små plagg til dem.

  Gratulerer med vel overstått 80 års dag, hun er jo så søt mammaen din :-)

  SvarSlett
 4. Nydelig barneflokk :)
  Heldig dem som får hjemmestrikket klær av deg.
  Gratulerer også med din mor som ble 80 år
  Klem Connie

  SvarSlett
 5. Nydelig bukett med barn - og for noen flotte små plagg. Stas med fadderbarn. Har bare to mannlige av det slaget og begge er vel over konfirmasjonsalder, så det blir litt annerledes :) Det er iallfall moro.

  Gratulerer med vel overstått 80-års dag til din mor :D

  Mye fint du har laget/strikket. Og så flink med garnslanking gitt. Det er litt av og på her, men jeg ser at lager med rester er økende... Uff :P

  Ønsker deg ei flott helg videre!
  Eli Kristin

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen kommentar hos meg - det setter jeg stor pris på