onsdag 14. desember 2011

En liten lys-gave

Har kjøpt meg varmepistol, så nå går lysdekorering som en lek :)
Baksiden og forsiden av to enkle lys
Lysene, bandet og serviettene er kjøpt på Europris. Jeg klipper til motivet jeg skal bruke, og tar av det øverste serviettlaget med motiv som jeg legger på lyset.

Hvis du ønsker å lage egne motiver med feks bilder av noen du er glad i, egen tekst osv, lager du dette på pc-en din. Dekk et vanlig kopiark med silkepapir som du taper fast på baksiden av arket, og ta utskrift. NB! Vær nøye med å tape det fast, silkepapiret kan fort krølle seg. Klipp så motivet ut og legg det på lyset.

Så tar jeg BAKEpapir over (vanlig matpapir er IKKE bra å bruke - både stearin og motiv kan henge seg fast) og varmer opp med varmepistol. Du ser med en gang når stearinen er smeltet inn i motivet, da mørkner det. Vær obs på å ikke varme for mye, da flyter selve lyset ut.

Har du ikke en varmepistol, går det fint å bruke et par skjeer som du varmer opp over stearinlys eller på komfyren. Du stryker bare den oppvarmede skjeen over matpapiret. Til nød går også hårføner - men det tar TID og blir mere ukontrollert innsmelting av motivet.

Det unnerste (og hviteste) laget av servietten, har jeg stemplet tekst (North Star Stamps) + mitt eget stempel. Klippet så ut området, og brukte samme framgangsmåte som på framsida.

Til slutt brukte jeg ca 50 cm juleband til pynt nederst :)

Vips, så har jeg en liten julehilsen klar (lagde like godt 16 like lys - så "noen" vil få en lys-hilsen til jul) I en cellofaninnpakning eller med band som holder lysene sammen, er det jo en søt liten sak ;)

Med dette deltar jeg på Vintages utfordring "Lav en vintageinspirert vertinnegave"

Ha en flott onsdagskveld :)

Lene Sofie

5 kommentarer:

 1. Så flott :) Har dekorert lys på denne måten tidligere, men har ikke tenkt på muligheten til å bruke stempel. D var jo kjempe lurt :)

  SvarSlett
 2. Vilken vacker gåva! Tack för att du deltar i Vintage udfodring.

  SvarSlett
 3. Nydelige lys!
  Takk for at du deltar på Vintage utfordringen:)
  Klem, Heidi:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen kommentar hos meg - det setter jeg stor pris på